Tietopalvelu

Maakuntahallitus kokoontui 18.6.2018


Maakuntahallituksen puheenjohtaja Jarkko Wuorinen toivottaa Anna-Kristiina Mikkosen tervetulleeksi myös hallituksen puheenjohtajistoon. Kuvassa heidän lisäkseen vasemmalta varapuheenjohtaja Pekka Selenius ja maakuntajohtaja Pentti Mäkinen.

Etelä-Savon maakuntahallitus antoi lausuntoja, valtuutti Etelä-Savon maakuntaliiton hakemaan jatkoaikaa Etelä-Savon ennakointiverkko -hankkeelle ja myönsi rahoitusta neljälle hankkeelle. Kokouksessa toivotettiin tervetulleeksi maakuntahallituksen uusi jäsen Anna-Kristiina Mikkonen. Mikkonen jatkaa hallituksessa Teemu Hirvosen työtä hallituksen toisena varapuheenjohtajana.

MAAKUNNAN AJANKOHTAISET ASIAT

Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen antoi maakuntahallituksen kokouksen alussa tiiviin ja kattavan katsauksen maakunnan ajankohtaisista asioista. Keskustelua käytiin muun muassa Itä-Suomen maakuntien hallitusohjelmatavoitteista ja alueellisesta tienpidosta. Etelä-Savon linjauksena on tulevaisuudessakin tehdä yhteistyötä nykyisen tienpitoalueen kanssa eli yhdessä Pohjois-Savon ja Etelä-Karjalan kanssa.

EU-komissiolta on saatu uudet esitykset koheesiopolitiikan tulevaisuudesta. Niiden vaikutuksista maakuntaan saatavasta rahoituksesta kannetaan huolta. Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnat, mukaan lukien Etelä-Savo, ovatkin antaneet kansanedustajille ja maakunnan päättäjille asiasta yhteisen kannanoton.

Maakuntahallituksen kokouksen lopuksi maakunta- ja sote-uudistuksen ajankohtaista tilannetta käytiin laajasti läpi. Etelä-Savossa on intoa ja motivaatiota valmistella uudistusta.

- Uuden maakunnan strategian valmistelussa on parhaillaan käynnissä laaja sidosryhmäkysely. Myös järjestämissuunnitelman, konsernirakenteen, palvelulupauksen ja palveluverkon valmistelu etenee, luettelee Mäkinen.

- Suuria valmistelukokonaisuuksia ovat ICT- ja henkilöstöasiat ja uudelle maakunnalle.tekeillä oleva ensimmäinen koetalousarvio, kertoo Mäkinen maakunnan valmistelemista asioista.

Maakuntahallituksen kokoustiedotteen pääset lukemaan TÄSTÄ.

Lisätietoja: Maakuntahallituksen puheenjohtajisto Jarkko Wuorinen puh. 050 537 6707, Pekka Selenius puh. 0500 150 994 ja Anna-Kristiina Mikkonen puh. 050 306 7270

Sisällysluettelo